10 kinderspellen die kinderen geweldig vinden! Even niet achter een beeldscherm, maar gezellig ‘n spelletje doen. Deze kinderspellen zijn daar perfect voor! Deze top 10 is samengesteld door Geert en Marieke (De Spelletjes Vrienden en ex-leerkrachten) en Hans (spelreviewer en vader van 2 kinderen).

kaartspellen-beverbende

1. Beverbende

Vanaf 6 jaar

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Je hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar je mag er maar twee bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde. Beverbende is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Ook te combineren met Beverclan.

bordspellen-zombie-kids-evolutie

2. Zombie Kidz Evolutie

Vanaf 7 jaar

In Zombie Kids willen Zombies jouw school overnemen. Verzamel je vrienden voor dit coöperatieve spel en bedenk samen de beste strategie om jullie school te beschermen. Hoe meer je het spel speelt, hoe meer het spel evolueert. Voltooi speciale missies en houd je voortgang bij met stickers. Open evolutie enveloppen die het spel veranderen. Geef je helden superkrachten of muteer de zombies.

kaartspellen-vlotte-geesten

3. Vlotte Geesten

Vanaf 6 jaar

Het huisspook heeft in de kelder van de burcht een oud fotoapparaat gevonden. Daarbij heeft hij alles op de gevoelige plaat gezet wat hij bij het rondspoken graag laat verdwijnen… en ook zichzelf natuurlijk. Helaas maakt de betoverde camera veel foto’s in de verkeerde kleur. Soms is de groene fles wit, dan weer blauw. Als hij de foto’s bekijkt, raakt hij zo in de war dat hij niet meer weet wat hij moet wegtoveren. Kun jij hem helpen en het juiste voorwerp noemen of zelfs voor hem laten verdwijnen?

bordspellen-ticket-to-ride-spookstad

4. Ticket to Ride Spookstad

Vanaf 6 jaar

Ticket to Ride: Ghost Train neemt de gameplay van de Ticket to Ride-serie en past ze aan voor een jonger publiek. Over het algemeen verzamelen spelers praalwagen kaarten, claimen routes op de kaart en proberen locaties zoals het Lab van een Gestoorde Professor, het Peperkoekhuisje en de Vervallen schuur die op hun tickets worden getoond, met elkaar te verbinden.

kaartspellen-kroko-loko

5. Kroko Loko

Vanaf 4 jaar

Kroko Loko heeft altijd grote trek. Het maakt hem niet uit wat voor dier het is, als hij maar te eten krijgt. En hoe meer hij eet, hoe langer hij wordt! Jij kunt Kroko Loko voeren door te onthouden waar de juiste dierenkaartjes liggen. Wie maakt de langste krokodil? Kroko Loko is een superleuk dierenmemo-spel waarmee jonge kinderen spelenderwijs leren dieren herkennen, samen spelen en onthouden.

bordspellen-draftosaurus

6. Draftosaurus

Vanaf 8 jaar

Je doel in Draftosaurus is om ervoor te zorgen dat het dino-park de meeste bezoekers trekt. Om dit te doen, moet je dino-meepels opstellen en deze in hokken plaatsen met enkele plaatsingsbeperkingen. Elke beurt gooit een van de spelers een dobbelsteen en dit voegt een beperking toe aan welke hokken elke andere speler zijn dinosaurus kan toevoegen. Draftosaurus is een snelle en lichte drafting game waarin je geen hand met kaarten doorgeeft aan de volgende speler (nadat je er één hebt gekozen), maar een hand vol dino’s!

bordspellen-eerste-boomgaard

7. Eerste Boomgaard

Vanaf 2 jaar

Eerste Boomgaard is een geweldig spel van HABA dat speciaal is ontworpen voor jonge kinderen. Het spel stimuleert samenwerking en helpt kinderen bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden en kleurherkenning. In het spel moeten de spelers samenwerken om rijpe vruchten te plukken voordat de kraaien ze stelen. Met een kleurendobbelsteen bewegen de spelers zich over het speelbord en proberen ze de vruchten te verzamelen. Het spel is eenvoudig te begrijpen en bevat geen winnaars of verliezers, waardoor het perfect is voor jonge kinderen om te genieten van speelplezier en teamwork.

bordspellen-museum-suspects

8. Museum Suspects

Vanaf 8 jaar

Museum Suspects is een intrigerend spel dat spelers meeneemt op een spannend avontuur in een kunstmuseum. Als detectives moeten ze een mysterieuze diefstal oplossen door aanwijzingen te verzamelen en verdachten te ondervragen. Het spel combineert deductie, strategie en geheugen om de dader te ontmaskeren. Spelers moeten hun observatievaardigheden aanscherpen en slimme beslissingen nemen om de waarheid te achterhalen.

bordspellen-dragomino-slider

9. Dragomino

Vanaf 5 jaar

Dragomino is een betoverend spel dat jonge avonturiers meeneemt naar een magisch eiland vol schattige draken. Spelers verkennen het eiland en proberen drakeneieren te vinden en te verzamelen. Met strategische keuzes en een vleugje geluk moeten spelers hun eieren uitbroeden en de meeste punten verdienen. De prachtige tegels met kleurrijke draken en het eenvoudige spelmechanisme maken Dragomino toegankelijk voor kinderen vanaf vijf jaar oud. Het spel biedt zowel plezier als leermogelijkheden, waarbij kinderen hun tellen, matching en besluitvorming vaardigheden ontwikkelen. Duik in de wereld van Dragomino en ontdek de magie van draken!

bordspellen-de-kwakzalvers-van-kakelenburg-junior

10. De Kwakzalvers van Kakelenburg Junior

Vanaf 6 jaar

Wie wint de grote grabbelrace? Kakelenburg is beroemd wegens de kwakzalvermarkt. Maar wist je dat op de dag voor de markt eerst een grote race wordt gehouden? Met jouw rijdier neem je het tegen de andere spelers op om zo snel mogelijk de finish te halen! Je moet daarvoor naar voer grabbelen. De dieren zijn gek op suikerbieten en kunnen hierdoor sneller lopen. Maar geef je ze droomkruid, dan worden ze slaperig en traag.

Net als bij het originele Kwakzalvers van Kakelenburg moet je bij deze juniorvariant grabbelen naar de beste ingrediënten. Op bepaalde punten in het spel kun je extra voerfiches kopen, die je aan je grabbelzak toevoegt. Elk fiche heeft een eigen effect, wat tijdens de race allerlei verrassingen geeft.

bordspellen-concept-kids-dieren

BONUS kinderspel: Concept Kids

Vanaf 4 jaar

Concept Kids Dieren is een fantastisch spel dat kinderen op een speelse manier introduceert in de wereld van dieren en hun kenmerken. Met behulp van kleurrijke illustraties en iconen moeten spelers aanwijzingen geven en raden welk dier ze bedoelen. Het spel moedigt kinderen aan om hun observatievermogen en creativiteit te gebruiken terwijl ze communiceren en samenwerken.

Deze blog liever in videovorm bekijken?

Tags


Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.