🔥 Bekijk nu onze zomer sale!

gouden-ludo-2023

De Gouden Ludo is de Vlaamse Spellenprijs. De prijs is in 2009 in het level geroepen door spelvereniging FORUM-Federatie vzw. De prijs wordt uitgereikt aan Nederlandstalige spellen die ook vlot op de Vlaamse markt terecht komen. Sinds 2016 zijn er twee hoofdprijzen te winnen, namelijk voor ‘familie‘ en ‘expert‘.

Hoe werkt de Gouden Ludo?

Om in aanmerking te komen voor een Gouden Ludo moet het spel eerst voorgedragen worden. Meestal wordt dit door de uitgevers zelf gedaan. Natuurlijk moeten ze daarbij aan wat regels voldoen. Zo moeten ze bijvoorbeeld binnen het tijdvak uitgekomen zijn. Voor de Gouden Ludo 2023 loopt dit van 1 juli 2022 tot 30 april 2023. Als het spel voorgedragen is, wordt het spel actief gepromoot en gespeeld op de spelavonden van FORUM-Fedratie vzw, zodat alle leden en bezoekers het kunnen spelen en het spel kunnen evalueren.

Op basis van die evaluaties nomineert de organisatie begin september 2023 drie spellen in beide categorieën. Vervolgens kunnen alle spelliefhebbers de spellen verder testen en evalueren. En dat levert dan weer twee winnaars op, die bekend worden gemaakt op SPEL 2023.

De genomineerden van de Gouden Ludo 2023

Elke jaar worden er in 2 categorieën bordspellen genomineerd.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.