Deze privacyverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 2 augustus 2021 en is van toepassing op burgers en wettelijk permanente inwoners van de Europese Economische Ruimte.

In deze privacyverklaring leggen we uit wat we doen met de gegevens die we via https://despelletjesvrienden.nl over u verkrijgen. We raden u aan deze verklaring aandachtig te lezen. In onze verwerking voldoen we aan de vereisten van privacywetgeving. Dat betekent onder andere dat:

  • wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • wij streven ernaar onze verzameling van persoonsgegevens te beperken tot enkel de persoonsgegevens die noodzakelijk zijn voor legitieme doeleinden;
  • wij u eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • wij uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Als u vragen heeft of precies wilt weten welke gegevens wij van u bewaren, neem dan contact met ons op.

1. Doel, gegevens en bewaartermijn

Wij ontvangen of verzamelen mogelijk persoonsgegevens voor een aantal doeleinden die verband houden met onze bedrijfsvoering, waaronder de volgende: (klik om uit te breiden) 

2. Delen met andere partijen

Wij delen deze gegevens enkel met verwerkers en met andere derden waarbij toestemming is vereist. Het betreft de volgende partij(en):

Verwerkers

Naam: Verbonden B.V.
Land: Nederland
Doel: Verbonden B.V. zorgt ervoor dat wij telefonisch bereikbaar zijn.

Naam: Vimexx
Land: Nederland
Doel: Vimexx onderhoudt onze server.

Naam: Google
Land: Verenigde Staten
Doel: Google Analytics, remarkting, reclame, social media en voor analyse van verkeer en verkoop

Naam: Tidio
Land: Polen
Doel: Live chat

Naam: Dealer4Dealer
Land: Nederland
Doel: Administratie en boekhouding

Derden

Naam: Exact Online
Land: Nederland
Doel: Administratie en boekhouding
Gegevens: Naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, IBAN, BTW-nummer, je bestelnummer, je bestelling en details m.b.t. je bestelling.

Naam: Mollie
Land: Nederland
Doel: Mollie verwerkt de betalingen via bijv. iDeal, creditcard, Bancontact/Mister Cash, PayPal, SOFORT banking, Belfius, ING Home’Pay, KBC/CBC, etc.
Gegevens: Bankrekeningnummer, IP-adres, internetbrowser en apparaat type

Naam: MyParcel (PostNL)
Land: Nederland
Doel: Verzending van je bestelling
Gegevens: Naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres

Naam: Facebook
Land: Verenigde Staten
Doel: Remarketing, om inhoud en reclame te maken en aan te passen op jouw voorkeuren, voor onze social media functies en om het verkeer en de verkoop op de website te analyseren.
Gegevens: Gebruikersprofiel

Naam: REMI Fiscale Dienstverlening
Land: Nederland
Doel: Administratie en boekhouding
Gegevens: Naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, IBAN, BTW-nummer, je bestelnummer, je bestelling en details m.b.t. je bestelling.

Naam: We Take Care
Land: Nederland
Doel: Administratie en boekhouding
Gegevens: Naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, IBAN, BTW-nummer, je bestelnummer, je bestelling en details m.b.t. je bestelling.

Naam: Dataris
Land: België
Doel: Administratie en boekhouding België
Gegevens: Naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, IBAN, BTW-nummer, je bestelnummer, je bestelling en details m.b.t. je bestelling.

3. Cookies

Onze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies verwijzen wij u naar ons Cookiebeleid.  We hebben met Google een Verwerkersovereenkomst gesloten. Google mag de gegevens niet gebruiken voor andere Google-diensten. De opname van volledige IP-adressen wordt door ons geblokkeerd. 

4. Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot uw gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden. 

5. Websites van derden

Deze Privacyverklaring heeft geen betrekking op websites van derden waar naar wordt verwezen via links op deze websites. We garanderen niet dat deze websites uw persoonsgegevens op een betrouwbare en veilige manier behandelen. We raden u aan om de privacyverklaringen van deze websites te lezen voor u gebruik maakt van deze websites. 

6. Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent. Bovendien zullen wij u waar mogelijk ook actief op de hoogte brengen. 

7. Toegang verkrijgen tot en wijziging van uw gegevens

Als u vragen heeft of wilt weten welke persoonlijke gegevens we over u hebben, neem dan contact met ons op. U kunt contact met ons opnemen via de onderstaande gegevens. U heeft de volgende rechten:

  • U hebt het recht om te weten waarom uw persoonsgegevens nodig zijn, wat ermee gebeurt en hoe lang deze worden bewaard.
  • Recht op inzage: u kunt een verzoek indienen om inzage in de gegevens die we van u verwerken
  • Recht op rectificatie en aanvulling: u hebt het recht om uw persoonlijke gegevens aan te vullen, te corrigeren, te verwijderen of te blokkeren wanneer u maar wilt.
  • Als u ons toestemming geeft om uw gegevens te verwerken, heeft u het recht om die toestemming in te trekken en uw persoonlijke gegevens te laten verwijderen.
  • Recht op dataportabiliteit: u hebt het recht om al uw persoonlijke gegevens op te vragen bij de Verwerkingsverantwoordelijke en deze in zijn geheel over te dragen aan een andere Verwerkingsverantwoordelijke.
  • Recht op bezwaar: u kunt bezwaar maken tegen de verwerking van uw gegevens. Wij komen hieraan tegemoet, tenzij er gegronde redenen voor verwerking zijn.

Zorg ervoor dat u altijd duidelijk vermeldt wie u bent, zodat we er zeker van kunnen zijn dat we geen gegevens van de verkeerde persoon wijzigen of verwijderen.

 

8. Een klacht indienen

Als u niet tevreden bent met de manier waarop wij omgaan met (een klacht over) de verwerking van uw persoonsgegevens, heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 

9. Contactinformatie

WWW-producties (De Spelletjes Vrienden)
Innovatieweg 3-11
7007 CD Doetinchem
Nederland
Nederland
Website: https://despelletjesvrienden.nl
E-mail: info@despelletjesvrienden.nl
Telefoonnummer: +31 (0)85 004 31 90

Bijlage

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van De Spelletjes Vrienden (valt onder WWW-producties). Je dient ervan bewust te zijn dat De Spelletjes Vrienden niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van onze website geef je aan het privacy beleid te accepteren. De Spelletjes Vrienden respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Gegevens die we nodig hebben voor je bestelling

Wanneer je gebruik maakt van onze diensten vragen we je om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens hebben wij nodig om je bestelling te verwerken. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van De Spelletjes Vrienden of die van een derde partij. We zullen die gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken. Wij zullen je gegevens nooit verkopen aan derden. Voor het verwerken van je bestelling hebben wij je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer nodig. Ook staat in ons systeem wat je precies besteld hebt, zodat we de juiste producten naar je opsturen. Als je gepersonaliseerde producten hebt besteld, wordt deze informatie bewaard, zodat we de juiste personalisatie door kunnen geven aan onze leverancier. Deze gegevens worden bewaard op onze eigen beveiligde server, die onderhouden wordt door Vimexx. Wij gebruiken je e-mailadres en telefoonnummer om contact met je op te nemen als er een probleem is met je bestelling. Zodra je bestelling is afgerond, gebruiken wij je gegevens enkel nog voor administratieve doeleinden, die nodig zijn voor onze bedrijfsvoering. Onze webshop is ontwikkeld met software van WordPress en Woocommerce. We maken gebruik van sterke wachtwoorden en voeren regelmatig updates uit om ervoor te zorgen dat onze webshop en jouw gegevens beveiligd zijn.

Wat we verzamelen en opslaan

Wanneer je onze site bezoekt, verzamelen we de volgende gegevens:
  • Door jou bekeken producten: we gebruiken deze gegevens bijvoorbeeld om producten aan je te tonen die je recentelijk hebt bekeken
  • Locatie, IP-adres en browsertype: we gebruiken deze gegevens om belastingtoeslagen en verzendkosten te berekenen
  • Verzendadres: we vragen je om deze gegevens in te vullen, zodat we bijvoorbeeld de verzendkosten kunnen berekenen voordat je een bestelling plaatst en om de bestelling vervolgens naar je te verzenden!
We gebruiken cookies ook om producten in je winkelmand op te slaan terwijl je door onze site bladert.

Benieuwd welke cookies we gebruiken en waarvoor die dienen? Hier vind je ons cookiebeleid.

Wanneer je producten bij ons aanschaft, vragen we je om informatie te verstrekken, waaronder je naam, factuuradres, verzendadres, e-mailadres, telefoonnummer, creditcard-/betalingsgegevens en optionele accountgegevens, zoals een gebruikersnaam en wachtwoord. We gebruiken deze informatie voor de volgende doeleinden:
  • Om je informatie toe te sturen over je account en bestelling
  • Om te reageren op je aanvragen, waaronder restituties en klachten
  • Om betalingen te verwerken en fraude te voorkomen
  • Om je account voor onze winkel in te stellen
  • Om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, zoals het berekenen van belasting
  • Om ons winkelaanbod te verbeteren
  • Om marketingberichten naar je te sturen, als je hiervoor kiest
Als je een account aanmaakt, worden je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer gebruikt om de afrekengegevens automatisch in te vullen bij toekomstige bestellingen. Over het algemeen slaan we informatie over je op zolang we deze nodig hebben voor het doel waarvoor we deze verzamelen en gebruiken. We zijn niet wettelijk verplicht deze te bewaren. We bewaren bestelinformatie 7 jaar voor belasting- en boekhoudingsdoeleinden. Tot deze informatie behoort je naam, e-mailadres, en factuur- en verzendadres. Wij zullen ook reacties of beoordelingen opslaan, indien je deze achterlaat.

Wie van ons team heeft toegang

Leden van ons team hebben toegang tot de informatie die je bij ons hebt opgegeven. Ze hebben bijvoorbeeld toegang tot:
  • Bestellingsinformatie, zoals de aangeschafte producten, de datum van aanschaf en het bezorgadres, en
  • Klantinformatie, zoals jouw naam, e-mailadres, verzend- en betaalinformatie.
Onze teamleden hebben toegang tot deze informatie om bestellingen te voltooien, te behandelen, terugbetalingen te doen en om jou te ondersteunen.

Wat we delen met anderen

In dit gedeelte moet je vermelden met wie je gegevens deelt en met welk doel. Hiertoe kan onder andere het volgende behoren: analyse, marketing, gateways voor betaling, bezorgservices en embeds van derden.

We delen informatie met derden die ons helpen onze bestellings- en winkelservices aan te bieden, zoals:

Betalingen

Mollie is onze betalingsleverancier. Je betaalt je bestelling d.m.v. iDeal, creditcard, Bancontact/Mister Cash, PayPal, SOFORT banking, Belfius, ING Home’Pay, KBC/CBC of Bitcoin. Je gegevens worden vervolgens doorgestuurd naar Mollie om je betaling te voldoen en te verwerken. Mollie gebruikt de volgende gegevens van je: je bankrekeningnummer, IP-adres, internetbrowser en apparaat type. Ze beschermen deze gegevens goed.

We accepteren betalingen via PayPal. Bij het verwerken van betalingen worden sommige gegevens overgedragen aan PayPal. Hiertoe behoort informatie die noodzakelijk is om de betaling te verwerken of ondersteunen, zoals het totaalbedrag van de aankoop en factuurgegevens. Bekijk het Privacybeleid voor PayPal-services voor meer details.

Wat we verzamelen en bewaren

YITH Woocommerce Waiting List Premium

Als je je inschrijft op een wachtlijst, volgen wij:
  • E-mailadres: we gebruiken dit om een lijst te vullen die wordt gebruikt om je meldingen te sturen met betrekking tot beschikbaarheid van producten waarop je bent ingeschreven.

Anti spam

Akismet

Akismet zorgt ervoor dat spam geblokkeerd wordt. Zij verzamelen informatie over bezoekers die reageren op websites die hun Akismet anti-spam service gebruiken. De informatie die ze verzamelen is het volgende: het IP adres van de reageerder, user agent, referrer en website URL (met ook andere informatie zoals naam, gebruikersnaam, e-mail adres en de reactie zelf).

YouTube

Onze website gebruikt YouTube, van Google. De operator is YouTube LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. Als je een pagina bezoekt met een YouTube plugin, wordt er verbinding gemaakt met de YouTube servers. De YouTube server krijgt informatie over welke pagina’s je bezocht hebt. Als je ingelogd bent bij YouTube, kun je met YouTube je surfgedrag rechtstreeks aan je persoonlijke profiel koppelen. Je kunt dit voorkomen door uit te loggen op je YouTube-account.  YouTube wordt gebruikt om onze website aantrekkelijk te maken. Dit vormt een gerechtvaardigd belang op grond van art. 6 (1) (f) DSGVO. Meer informatie over de omgang met gebruikersgegevens vind je in de privacyverklaring van YouTube onder https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Google Web Fonts

Voor een uniforme weergave van lettertypen maakt deze pagina gebruik van weblettertypen van Google. Wanneer je een pagina opent, laad je browser de vereiste weblettertypen in je browsercache om teksten en lettertypen correct weer te geven. Hiervoor moet je browser een directe verbinding maken met Google-servers. Google wordt er dus van op de hoogte gesteld dat onze webpagina via jouw IP-adres is geopend. Het gebruik van Google Web Fonts gebeurt in het belang van een uniforme en aantrekkelijke presentatie. Dit vormt een gerechtvaardigd belang op grond van art. 6 (1) (f) DSGVO. Als jouw browser geen weblettertypen ondersteunt, wordt door je computer een standaardlettertype gebruikt. Meer informatie over het omgaan met gebruikersgegevens vind je op https://developers.google.com/fonts/faq en in het privacybeleid van Google op https://www.google.com/policies/privacy/.

Caldera Forms – contactformulier

Caldera Forms slaat een vermelding op van alle formulierinzendingen. Je gegevens kunnen worden verwijderd door de sitebeheerder. Je kan een rapport opvragen van opgeslagen gegevens met betrekking tot je e-mailadres.

Live Chat

Deze website maakt gebruik van Tidio, een chatplatform dat gebruikers in contact brengt met de klantenondersteuning van De Spelletjes Vrienden. We verzamelen e-mailadressen, namen, IP-adressen en locaties alleen met toestemming van de gebruikers om de chat te starten. De uitgewisselde berichten en gegevens worden opgeslagen in de Tidio-applicatie. Raadpleeg hun privacybeleid voor meer informatie. De Spelletjes Vrienden maakt geen gebruik van deze berichten of gegevens anders dan om de geregistreerde problemen of vragen van gebruikers op te volgen. Je persoonsgegevens worden verwerkt en verzonden in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Review schrijven

Iedereen die bij ons een bestelling plaatst, krijgt na een aantal dagen een mail met de vraag om een review voor ons achter te laten bij Kiyoh. Deze mail wordt verstuurd vanuit onze webshop en niet vanuit Kiyoh zelf. Mocht je een review over ons schrijven en daarmee gebruik maken van hun reviewsysteem dan worden je naam, e-mailadres en review zelf opgeslagen bij Kiyoh. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je kunt zelf aangeven of je naam wel gepubliceerd wordt of dat je de review anoniem op internet wil delen. De review zelf wordt gepubliceerd op Kiyoh en daarmee op onze website. Je kiest er zelf voor welke informatie je wilt publiceren. Het is mogelijk dat je hiermee te achterhalen bent.

Adreswijziging bij verhuizing

Vergeet bij een verhuizing niet je nieuwe adres aan ons door te geven! Klanten zijn zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van het juist afleveradres, omdat De Spelletjes Vrienden pakketjes anders af kan leveren aan het oude woonadres.