top-10-quarantaine-spellen
Top 10

Top 10 Quarantaine spellen

Mis jij jullie spelletjesavond ook tijdens de crisis? Ben je klaar met de solo spellen en heb je zin om online een spelletje met je vrienden te spelen? Geen zorgen, want wij hebben een Top 10 Quarantaine spellen gemaakt met 10 spellen die je met je vrienden kunt spelen tijdens het videobellen!

Online spellen spelen tijdens de quarantaine

De eerste stap is natuurlijk het videobellen zelf! Dat kun je heel makkelijk en gratis doen via verschillende apps, zoals Whatsapp, Skype, Google Meet, Houseparty of Zoom. Wij gebruiken zelf het liefste Google Meet (beste en meest heldere verbinding bij ons) of Zoom (als we met meerdere mensen tegelijkertijd afspreken).

Natuurlijk kun je in theorie bijna alle spellen samen spelen tijdens het videobellen, maar wij verzamelden (met jullie hulp!) de 10 leukste quarantaine spellen.

Tip: bij sommige spellen is het leuk om een extra telefoon toe te voegen aan het groepsgesprek, die je op het spel zelf richt. Zo hoef je het beeld niet heen en weer te doen en kun je elkaar toch zien tijdens het gesprek! (Vergeet niet om het geluid van deze telefoon uit te zetten, om galmen te voorkomen.)

1. Just One

Just One is een super leuk party spel waarbij je samen met de andere spelers zoveel mogelijk woorden probeert te raden. De regels van Just One zijn heel simpel en echt iedereen kan meedoen! Op de uitwisbare bordjes schrijf jij je hint en één speler moet met alle hints het mysterieuze woord zien te raden. Maar wees origineel en pas op dat je niet per ongeluk dezelfde hint kiest als een andere speler, want dan is je hint ongeldig!

Just One is een coöperatief spel en daarom werken jullie allemaal samen. Het doel is om zoveel mogelijk punten (maximaal 13) te scoren en voor elk goed geraden woord krijg je één punt. Maar… een fout woord zorgt ervoor dat je een kaart verliest!

Hebben je medespelers Just One niet? Dan kunnen ze een wit blaadje gebruiken voor hun hint.

Koop Just One hier.

2. Welcome To

Welcome to is een super tof flip-and-write spel, waarin je zelf een eigen buurt op gaat bouwen. Elke ronde draai je kaarten om van drie stapels, waardoor je drie verschillende acties krijgt waar alle spelers uit mogen kiezen. Het doel? Als eerste de publieke doelen behalen én de meeste punten scoren. Omdat er veel verschillende kaarten bij dit spel zitten, is een potje Welcome to elke keer weer anders!

Hebben je medespelers Welcome to niet? Dan kunnen ze de gratis app van Welcome to downloaden voor het scoreformulier. Zo hoeft maar één iemand het spel te hebben en kun je toch met z’n allen het spel spelen!

Tip: voeg een extra telefoon aan het videogesprek toe die je alleen op de opdrachtkaarten richt. Zo kan iedereen altijd de opdrachten zien en kun je ook elkaar zien tijdens het spelen. (Vergeet niet om het geluid van deze telefoon uit te zetten, om galmen te voorkomen.)

Koop Welcome To hier.

3. Werewords

Werewords combineert twee van onze favoriete spelelementen: Weerwolven & Raad het woord. In Werewords proberen spelers het geheime woord te raden, door vragen te stellen die met ‘ja’ en ‘nee’ beantwoord kunnen worden. Probeer het geheime woord te raden voordat de tijd om is en je wint!

Alhoewel, het is minder simpel dan het lijkt… Eén van de spelers is namelijk een weerwolf en die weet het geheime woord al! Daardoor kan de weerwolf spelers in de war brengen door afleidende vragen te stellen. Weet jij de weerwolf te ontmaskeren en het geheime woord te raden?

Werewords werkt met een app, die je makkelijk kunt delen door je scherm te delen tijdens het videobellen. Wij doen dat met Google Meet. Tip: voeg een extra telefoon/laptop/computer toe aan het groepsgesprek om daar continu het scherm op te delen, dan hoef je niet heen en weer te klikken. (Vergeet niet om het geluid van deze telefoon/laptop/computer uit te zetten, om galmen te voorkomen.)

Koop Werewords hier.

4. Qwixx

Qwixx is misschien wel het meest populaire dobbelspel van Nederland en je kunt het heel goed spelen tijdens het videobellen. De actieve speler dobbelt met de dobbelstenen en het leuke is dat iedereen die worp kan benutten. Je hoeft dus nooit op je beurt te wachten.

Je kunt Qwixx super snel uitleggen aan nieuwe spelers en er zijn een heleboel toffe uitbreidingen. We hebben al heel wat potjes Qwixx gespeeld tijdens het videobellen! Iedereen moet het spel wel hebben, maar gelukkig is het spel niet duur.

Tip: voeg een extra telefoon aan het videogesprek toe die je alleen op de dobbelstenen richt. Zo kan iedereen altijd het dobbelresultaat zien en kun je ook elkaar zien tijdens het spelen. (Vergeet niet om het geluid van deze telefoon uit te zetten, om galmen te voorkomen.)

Koop Qwixx hier.

5. Clever

Clever is één van de beste dobbelspellen van dit moment. Ondanks dat het maar een heel klein spel is, voelt het door de verschillende keuzes aan als een groot bordspel. Het is een super tactisch dobbelspel met een heleboel mogelijkheden. Ook Clever kun je weer heel goed spelen tijdens het videobellen, door je camera op de dobbelstenen te richten. Alle spelers moeten het spel wel hebben, maar gelukkig is Clever niet duur.

Tip: voeg een extra telefoon aan het videogesprek toe die je alleen op de het zilveren dienblad richt. Zo kan iedereen altijd het dobbelresultaat zien en kun je ook elkaar zien tijdens het spelen. (Vergeet niet om het geluid van deze telefoon uit te zetten, om galmen te voorkomen.)

Koop Clever hier.

6. Keer op Keer

Keer op Keer is een dobbelspel waarbij het niet draait om getallen, maar om kleuren. Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gebieden van één kleur te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen.

Naast punten voor complete kolommen krijg je ook een bonus als je alle vakjes van 1 kleur hebt aangekruist. Het spel is afgelopen als een speler 2 complete kleuren heeft aangekruist. Wie heeft de meeste punten?

Keer op Keer is een erg vermakelijk dobbelspel wat je snel uit kunt leggen aan nieuwe spelers. Om Keer op Keer te spelen tijdens het videobellen heeft iedereen het spel nodig, maar gelukkig is het niet duur.

Tip: voeg een extra telefoon aan het videogesprek toe die je alleen op de dobbelstenen richt. Zo kan iedereen altijd het dobbelresultaat zien en kun je ook elkaar zien tijdens het spelen. (Vergeet niet om het geluid van deze telefoon uit te zetten, om galmen te voorkomen.)

Koop Keer op Keer hier.

7. 30 Seconds

30 Seconds, wie kent het niet? In dit super bekende party spel ga je in 30 seconden zoveel mogelijk begrippen uitleggen aan je medespelers. Voor elk goed geraden punt mag je een stap vooruit op het scorespoor. Maar… de dobbelsteen kan daar nog verandering in brengen. Bereik jij als eerste de finish bij 30 Seconds?

30 Seconds kun je perfect spelen tijdens het videobellen! Mocht maar één iemand het spel in huis hebben, dan kun je een foto van het kaartje met de begrippen erop via Whatsapp doorsturen naar het andere team.

Tip: voeg een extra telefoon aan het videogesprek toe die je alleen op het scorebord richt. Zo kan iedereen altijd zien hoe de stand ervoor staat en kun je ook elkaar zien tijdens het spelen. (Vergeet niet om het geluid van deze telefoon uit te zetten, om galmen te voorkomen.)

Koop 30 Seconds hier.

8. Codenames

Nog zo’n topper in de categorie ‘raad het woord’! In Codenames strijden twee rivaliserende geheime diensten om de overwinning. Het hoofd van de geheime dienst geeft aanwijzingen aan zijn teamgenoten en zijn medespelers proberen op hun beurt te raden welke woorden hij bedoelt. Maar pas op dat je niet per ongeluk een woord van de tegenstander aanwijst of nog erger… de huurmoordenaar kiest!

Voor dit spel hoeft slechts één iemand Codenames te hebben. Het is dan wel handig als je een foto doorstuurt via Whatsapp van de kaart met de kleurcodes erop.

Tip: voeg een extra telefoon aan het videogesprek toe die je alleen op de kaarten met woorden erop richt. Zo kan iedereen altijd zien welke kaarten er nog over zijn en kun je ook elkaar zien tijdens het spelen. (Vergeet niet om het geluid van deze telefoon uit te zetten, om galmen te voorkomen.)

Koop Codenames hier.

9. Similo

Similo is een tof kaartspel voor de liefhebbers van Dixit, Mysterium, Obscurio en Muse. De spelleider probeert de andere spelers naar het juiste personage te leiden dat zich tussen de 12 kaarten op tafel bevindt. Om dit te bereiken mag hij hints geven met andere kaarten, maar hij mag hierbij niet praten!

Door de kaarten op een bepaalde manier neer te leggen, kan hij aangeven dat het gezochte personage juist wel of niet overeenkomt met de gespeelde kaart. Weten de andere spelers zijn hints juist te interpreteren of stemmen ze de verkeerde kaarten weg?

Het leuke is dat je de verschillende Similo spellen ook met elkaar kunt combineren. Geef bijvoorbeeld hints met de kaarten van Similo Historie en kies de 12 kaarten op tafel uit Similo Sprookjes.

Je kunt Similo heel gemakkelijk spelen tijdens het videobellen. Tip: voeg een extra telefoon aan het videogesprek toe die je alleen op de kaarten richt. Zo kan iedereen altijd de kaarten zien en kun je ook elkaar zien tijdens het spelen. (Vergeet niet om het geluid van deze telefoon uit te zetten, om galmen te voorkomen.)

Koop Similo hier.

10. Tiny Towns

In Tiny Towns bouw je een kleine stad op in het bos. Iedere speler heeft een spelerstableau waar hij zijn stad op bouwt met behulp van grondstoffen. Aan het begin van elke beurt mag de actieve speler aangeven welke grondstof er gepakt moet worden (en die moeten de andere spelers dus ook pakken!). Met de grondstoffen maak je patronen op je spelerstableau, waar je vervolgens gebouwen mee bouwt.

Maar… de gebouwen moeten op de plek komen te staan waar de grondstoffen lagen. En je spelerstableau is niet zo heel groot. Het kan dus zomaar gebeuren dat je helemaal niet zit te wachten op de ‘steen’ van de actieve speler!

Tiny Towns heeft simpele regels en speelt lekker weg. Het is een spel voor 1 – 6 spelers, dus je kunt ‘m ook solo spelen! Om Tiny Towns te spelen tijdens het videobellen heeft iedereen het spel wel nodig. Je kunt met elkaar afspreken welke gebouwkaarten je tijdens het potje gebruikt en dan kun je meteen beginnen!

Koop Tiny Towns hier.

Wij zijn benieuwd: welke spellen heb jij al gespeeld tijdens het videobellen?
Heb je nog goede tips voor ons?
Deel ze in de comments!

We wensen jullie heel veel speelplezier en stay safe!

 

Ook leuk

Reacties

  1. Sanne van der Veen schreef:

    Codenames heeft ook een app! Hoef je geen foto’s te delen van de sleutelkaart.

    1. despelletjesvrienden schreef:

      Super goeie tip, dank je!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCaptcha and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.